Black Friday 2018

21. marraskuun pm 2018

Vuoden suurin ostosjuhla Black Friday on täällä. Löydät kymmenet hyvät tarjoukset tietenkin Alennuskoodi.fi sivuilta.

Joulun 2017 toimitusajat

19. marraskuun pm 2017

Ensilumi odottaa vielä itseään, mutta marraskuu alkaa olemaan jo loppupuolella ja joulu lähestyy. Alennuskoodi.fi listaa perinteisesti eri verkkokauppojen viimeiset toimitusajat, jotta tilaukset ehtisivät ajoissa perille. Lista kasvaa joka viikko.

 • Postiin menevät Ifolor joulukortit viimeistään 3.12.2017 ja lahjat viimeistään 17.12.2017.
 • Smartphoto kuvatuotteet tuoteryhmästä riippuen 29.11.-13.12.2017 mennessä
 • Bubbleroom 18.12 klo 22 mennessä
 • Ifolor 3.12-13.12. tuotteesta riippuen
 • Junkyard 16.-18.12. postinumerosta riippuen
 • Ellos tilaa 19.12. mennessä

Lähde: verkkokaupat

Black Friday on perjantaina

22. marraskuun pm 2016

Vuoden kaupallisin päivä Black Friday on perjantaina – eli kannattaa varautua jäätäviin tarjouksiin. Alennuskoodi.fi sähköpostiin on tipahtanut jo suuri määrä hyviä alennuskoodeja jotka julkaisemme heti perjantaiaamuna. Stay tuned!

Alennuskoodeja kannattaa odottaa esim. seuraavista verkkokaupoista: CDON, Hotels.com, XXL , Zalando, Expedia, Ellos, House of Brandon, Verkkokauppa.com… Black Fridaynä myös Applen laitteita saa perinteisesti alennushintaan Applen verkkokaupasta.

Joulun 2016 toimitusajat

20. marraskuun am 2016

Jouluun on reilu kuukausi. Olemme perinteisesti kasanneet listaa verkkokauppojen viimeisistä toimitusajoista joilla paketin ehtii saada vielä jouluksi.

Listaamme tähän postaukseen toimitusaikoja sitä mukaa kun ne tulevat tietoomme:

 • Ifolor: Joulukortit edulliseen postiin 6.12, joulukortit 1. luokkaan 13.12 ja kuvatuotteet kategoriasta riippuen 14.-18.12.
 • Gigantti 18.12.
 • Bubbleroom 18.12. kello 22:30
 • Aminopörssi 20.12.
 • Tokmanni 19.12
 • .Tiger 19.12.

Singles Day alennuksia huomenna 11.11.2016

10. marraskuun pm 2016

Huomenna 11.11. on useilla verkkokaupoilla suuria alennuksia Singles Dayn kunniaksi. Singles Day (11.11) on alkujaan Kiinan yliopistomaailmasta lähtöinen merkkipäivä – päivämäärähän koostuu pelkistä ykkösistä. Yliopistoperinteistä se laajeni internetin myötä yleiseksi juhlapäiväksi jolloin mm. järjestetään sokkotreffejä sinkkuudesta pois pääsemiseksi.

Kuten moni muu asia, niin Singles Day muuttui jossain vaiheessa kaupalliseksi päiväksi Kiinassa.

Nyt verkkokauppiaat Suomessakin ovat lähteneet tähän mukaan ja moni avaa marraskuun Black Friday kauden jo nyt Singles Daynä alennuskoodein ja tarjouksin. Esimerkkejä tälläisistä verkkokaupoista on esim. Stockmann, Power ja Verkkokauppa.com.

Perinteet liikkuvat maarajojen yli nopeasti ja toisaalta ne myös kaupallistuvat nopeasti. Saa nähdä miten suuri kaupallinen ilmiö Singles Daystä tulee. Black Friday rantautui Suomeen kunnolla useampi vuosi sitten ja löi vuonna 2015 läpi kunnolla. Vuoden 2016 Black Friday on varmasti vielä viime vuotta suurempi tarjousspektaakkeli.

 

Brexit vaikeuttaa jatkossa verkko-ostoksia brittiverkkokaupoista – nyt mahdollisuus edullisille kaupoille

25. kesäkuun am 2016

Iso-Britannian ehkä hieman yllävä kansanäänestystulos EU-erosta vaikuttaa myös suomalaisten verkkokauppaan. Postnordin selvitysten mukaan Iso-Britanniasta ostaa tuotteita verkkokaupasta jopa 27% ulkomaalaisista verkkokaupoista ostoksia tekevistä (joita on 49% verkkokaupasta).

ESS haastatteli verkkokaupan asiantuntija Leevi Parsamaa joka ennakoi Brexitin hankaloittavan brittiverkkokaupoista ostamista ja etenkin tuotteiden palauttamista, kun tavaroiden vapaa liikkuminen ei olisikaan enää taattua.

– Tullin prosessit on luotu merikonteille tai vähintään lavatavarakaupalle. Prosesseissa olisi paljon hiottavaa kappaletavarakauppaan liittyen, ja koko EU:n tullin olisi notkistuttava paljon, Parsama kertoo.

Prosessien lisäksi suuri muutos on verovelvollisuus. EU:n sisäisessä kaupassa myyjä hoitaa nämä velvoitteet, mutta tuotaessa tavaroita EU:n ulkopuolelta joutuu ostaja hoitamaan kaikki velvoitteet.

Kansanäänestys oli kuitenkin vain alku irtautumisprosessille ja mennee vuosia ennenkuin ero toteutuu ja käytänteet muuttuvat. Punnan kurssi kuitenkin heikkeni jo samantien ja tämä tarjoaa selkeän hinta-alennuksen euroilla ostaville, joten brittiverkkokaupat saattavat olla itseasiassa houkutteleva ostospaikka juuri nyt.

Alennuskoodi.fi sivuilta löytyy alennuskoodeja ainakin seuraavin brittiverkkokauppoihin:

Ruokaa ravintoloista Woltilta

19. tammikuun pm 2016

Testasimme ravintolaruokaa kotiin toimittavan Wolt-sovelluksen. Woltin kautta pystyy tilaamaan ruokaa kotiin pääkaupunkiseudulla ja toisaalta tilaamaan ruokaa valmiiksi noudettavaksi.

Ruoan kootiinkuljetus toimii tällä hetkellä ainakin Helsingissä, jossa Skifferin pitsat tulivat parin korttelin päähän todella näppärästi ja nopeasti. Espoossa kotiinkuljetusta ei ollut vielä tarjolla, mutta tilaus Kotipizzasta toimi sujuvasti, vaikkakin tilaus valmistettiin vasta paikalle saapuessa, mutta siinä ei pitkään mennyt.

Miksi käyttää Woltia? Itseni ainakin yllätti helppous, ruoan tilaaminen on todella nopeaa ja helppoa, paljon helpompaa kuin ravintoloiden verkkokaupoista, sillä maksutiedot ovat sovelluksessa valmiina. Myös kotiinkuljetus toimii lyhyellä kokemuksella ja ravintoloita on palvelussa jo 300, joten pelkän pitsan varassa ei tarvitse olla.

Wolt kannustaa kokeilemaan sovellusta tarjoamalla 5€ arvoisia alennuskoodeja, minkä tietenkin löydät myös Alennuskoodi.fi palvelusta. Promokoodilla ”MGGT” voit kokeilla Woltia ja säästää 5€ ensimmäisestä tilauksestasi.

Urheilukaupat vertailussa: XXL Sports & Outdoor, Sportamore ja Stadium

9. tammikuun pm 2016

Myös urheiluun ja ulkoiluun liittyvien tuotteiden kohdalla suomalaiset ovat siirtäneet ostoksensa jo kiitettävässä määrin verkkokauppoihin. Kyseisiä tarpeita palvelevia kauppoja onkin netissä lukuisia ja niiden kärkikaartiin lukeutuvat erityisesti XXL Sports & Outdoor, Sportamore ja Stadium. Ne ovat kaikki kilpailleet suomalaisten suosiosta jo vuosia ja osoittautuneet kestäviksi ja luotettaviksi yrittäjiksi. Yhdessä ne myös kamppailevat Pohjoismaiden johtavan nettiurheilukaupan tittelistä.

Mitä yhteistä ja mitä eroa XXL:llä, Sportamorella ja Stadiumilla liikkumisesta ja ulkoilmassa viihtyvän kuluttajan kannalta sitten lopulta on, vai onko mitään? Verkkokauppojen tuntemuksessa maamme johtava taho on eittämättä Alennuskoodi.fi, joka otti tehtäväkseen tutustua kuhunkin kauppaan yksityiskohtaisesti. Seuraavassa kerromme lukijoillemme tutkimusretkemme löydöistä. Vaikka osa vertailumme kaupoista omaa myös perinteisiä myymälöitä, keskitymme nyt vain ja ainoastaan niiden verkkokauppoihin.

Kauppojen taustaa

XXL Sports & Outdoor syntyi Norjassa vuonna 2001 Øivind Tidemandsenin toimesta virallisella nimellä XXL Sports & Villmark. Tänään pörssinoteerattu yritys toimii suurmyymäläketjunsa kautta niin Norjassa, Suomessa kuin Ruotsissa ja avasi ensimmäisen verkkokauppansa vuonna 2002. Myymälöitä on Pohjoismaissa jo yli 40. Suomeen XXL rantautui vuonna 2013 ja saavutti heti suursuosion, kiitos noin 4 000 neliömetrin kokoisten myymälöiden tarjoaman valtavan tuotevalikoiman, asiantuntevan henkilökunnan ja loistavan suomenkielisen verkkokaupan. XXL palvelee niin harrastelijoita kuin kilpaurheilijoita, erämiehiä ja -naisia, sekä kaikkia muita ulkoilusta pitäviä.

Sportamore on kotoisin Ruotsista, jossa se avasi verkkokauppansa vuonna 2010 Johan Rydingin, Joakim Friedmanin ja Jan Friedmanin toimesta. Nuoresta iästään huolimatta kauppa on ehtinyt kasvaa erityisen vilkkaaksi ja toiminta laajentua myös Suomeen. Myymälöitä Sportamorella ei ole, vaan se pyrkii tarjoamaan asiakkaille parhaat valikoimat markkinoiden houkuttelevimmilla hinnoilla verkkokaupassaan. Se onkin jo kohonnut Pohjoismaiden johtavien urheilun verkkokauppojen eliittiin ja tarjoaa mittavan valikoiman niin tuotemerkeissä kuin -kategorioissa laskettuna.

Stadium puolestaan näki päivänvalon Ruotsissa jo vuonna 1974, jolloin Ulf Eklöf otti pienen Spiralen Sport -urheilumyymälän hoitaakseen ja hänen Bo-veljensä liittyi kumppaniksi hieman myöhemmin. Bisnes kasvoi mittavaksi urheilun tavarataloksi, ja mainonta ja uudet myyntikikat toivat asiakasvirtoja kauppaan. Etenkin vuoden 1976 maineikkaiden Skiyot-vaatteiden konkurssivaraston sisällön myynti uskomattomin hinnoin teki ihmeitä. Verkkokaupan lisäksi Stadium jatkaa edelleen toimintaansa myös kivijalkamyymälöiden voimin. Myyntiä ja kauppoja on Ruotsin lisäksi Tanskassa, Suomessa vuodesta 2001 lähtien, ja nyt myös Saksassa. Suomessa Stadium-myymälöitä on jo lähes 30.

Tuotevalikoima ja hintataso

Jokaisen vertailuun valitun verkkokaupan tuotevalikoima on erityisen rikas niin tuotekategorioiden kuin yksittäisten tuotteiden määrässä mitattuna. Joitakin eroja luonnollisesti löytyy niin kategorioiden kuin niiden sisällön osalta, myynnissä olevien vaatteiden koossa ja toimituksissa sekä palautusajoissa jne.

XXL Sports & Outdoor tarjoaa kaiken ulkoiluun, urheiluun, retkeilyyn, metsästykseen, kalastukseen ja ratsastukseen liittyvän. Lisänä se myy myös koiratarvikkeita. Tuotevalikoima on koottu sekä harrastelijan että kilpaluontoisesti kyseisiin lajeihin osallistuvia varten, ja niin lapsille, miehille kuin naisille. Vaatteiden alta naisille löytyy noin 600 tuotetta, miehille reilut 700 ja lapsillekin yli 400, ja suuriakin kokoja aina 3XL:ään saakka on jonkin verran saatavana. Kengissä valikoima on samoin runsas ja koot ulottuvat aina 50 saakka. Pyöräilyn alla odottavat niin itse potkulaudat ja pyörät maantiepyöristä cyclocrosseihin ja sähköpyöriin, niiden rungot ja kaikki kahdella pyörällä liikkuvien tarvitsemat turvallisuuteen ja mukavuuteen liittyvä. Urheilun ja pallopelien ystävät löytävät XXL:stä pallo- ja mailapelien välineet ja vaatetuksen. Retkeilyyn ja eräretkiin kauppa tarjoaa kaiken tarpeellisen teltoista ja makuupusseista rinkkoihin ja kiipeilyvälineistöön tai erikoistuneisiin retkeilytarvikkeisiin, kuten kompasseihin, lumikenkiin ja pelastusliiveihin. Kuntoiluosasto on erityisen runsas niin kuntolaitteiden kuin eri lajien tarvikkeiden osalla, onpa kyseessä sitten voimaharjoittelu, crossfit, kamppailulajit tai tavalliset jumppahetket ja core-harjoittelu. Hyvinvointi takaa päivittäis- ja lisäravinteet, ihon- ja hiustenhoitoa, samoin kuin ensiaputarvikkeita ja esimerkiksi tukia. Kalastus, metsästys ja ratsastus tarjoavat jopa kilpailumielessä niihin osallistuvien tarvitsemat tuotteet. Merkkivalikoimansa puolesta XXL kelpuuttaa myyntiin vain korkeasta laadusta tunnetut valmistajat, joita onkin satoja. Hintatasoltaan XXL on kuitenkin alansa edullisimpia, kiitos sen suurien myyntimäärien. Hintahaitari on ihanteellisen laaja, jotta mahdollisimman monet voivat löytää laatutuotteita itselleen sopivaan hintaan.

Sportamore omaa sekin kiitettävän valikoiman niin harrasteluonteisesti urheilevan ja ulkoilevan kuin kilpaurheilijan käyttämiä tuotteita. Vaatteita on myynnissä koko perheelle yli 10 000 eri lajiketta, alusvaatteista takkeihin ja asusteisiin. Laajin valikoima on takeissa, T-paidoissa, puseroissa, trikoissa ja topeissa. Kokoja löytyy välillä 74 cm – 4XL, joten niin vauvojen kuin isokokoisten aikuisten tarpeet tyydyttyvät. Poikkeuksellisesti jopa äitiysvaatetta on ostettavissa, alusvaatteiden ja puseroiden muodossa samoin kuin vauvatarvikkeita, joihin lukeutuvat rintareput, ruokailuvälineet, sitterit, matkasängyt, korokepallit, potat ja kaulalaput BabyBjörniltä. Kunto- ja urheilutuotteita voi etsiä joko varustelajin tai urheilulajin mukaan. Useimmat rakastamamme lajit ovat edustettuina, mutta paras valikoima löytyy nyt talven alkaessa juoksuun, lasketteluun ja lautailuun, maastohiihtoon ja uintiin & vesiurheiluun. Lisäksi saatavilla on mallikas valikoima erilaisia laukkuja & reppuja, mailoja, pulloja, treenivarusteita, pyörätarvikkeita, kuulokkeita, suojia ja tukia, kelloja ja muuta asiaan kuuluvaa. Tuotemerkkejä on kaupan noin 350, ja ne edustavat vain alansa huippua. Hintataso soveltuu useimmille suomalaisille, sillä monenhintaisia tuotteita on tarjolla, ja lisäksi alennuksia on aina paljon.

Stadium jakaa koko perheelle kootut tuotteensa vaatteisiin, kenkiin ja urheiluun. Vaatteiden osastolla valinnanvaraa löytyy luonnollisesti kaiken ikäisille alusvaatteista ja sukista päällysvaatteisiin ja kaikkeen siltä väliltä. Kokojen osalla ei kuitenkaan palvella suurikokoisia ihmisiä, sillä miesten suurin koko on XXL ja naisten XL. Lasten vaatteita ei ole saatavilla aivan vauvaikäisille, vaan koot ovat useimmiten välillä 104 – 170 cm. Urheilun alta puolestaan löytyy tuhansia tuotteita lähes lajiin kuin lajiin. Eniten tuotteita on kuitenkin talvisaikaan juoksuun, lasketteluun, retkeilyyn, jalkapalloon ja maastohiihtoon. Juoksuosaston mittavuus päihittää laajuudessaan jopa XXL:n vastaavan. Tuotemerkkien luetteloon on Stadiumillakin hyväksytty vain urheilu- ja ulkoilualan eliitti niin kotimaasta kuin ulkomailta, ja sitä edustaa tällä hetkellä 170 valmistajaa. Hintataso kattaa monien toiveet ja odotukset, sillä esimerkiksi aikuisten talvitakkien osalla hinnat alkavat alle 100 € ja yltävät lähes 600 € saakka.

Alennuskoodit, maksutavat ja toimitus

Alennuskoodien tarjonnassa vertailumme kolmella urheilukaupalla on hieman toisistaan eroavat käytännöt. XXL Sports & Outdoor ei toistaiseksi tarjoa alennuskoodia lainkaan, vaikka muuten alennuksia sen sivustolla onkin runsaasti, ja Sportamorella on ollut alennuskoodeja aina silloin tällöin. Stadium houkuttelee ostoksille ajoittaisilla alennuskoodeilla, mutta vuoden 2015 aikana se on tarjonnut vain kaksi koodia, tosin saman alennuksen on verkkokaupasta saanut ilmankin. Edullisia hintoja on silti aina tarjolla, ja erilaiset tarjouskampanjat houkuttelevat ostoksille ympäri vuoden.

Maksutapojen osalla käytännöt ovat lähestulkoon samat, ja ostoskoriin kerätyt tuotteet voi maksaa usealla tavalla. Verkkopankkimaksu kelpaa kaikissa kolmessa, tosin Stadiumin kohdalla hyväksyttyjä pankkeja on huomattavasti suppeampi määrä eli neljä (Sampo, Nordea, Aktia ja OP), kun taas XXL ja Sportamore tekevät yhteistyötä myös Danske Bankin ja Säästöpankin kanssa. Luottokorttina kaikki hyväksyvät niin Visan kuin MasterCardin, mutta Visa Electron kelpaa verkkopankkiominaisuudella varmasti vain XXL:ssä. Sportamore puolestaan kelpuuttaa myös American Express -kortin. Laskulla tai erämaksulla voi ostaa kaikista kaupoista, mutta vain XXL kertoo selkeästi valittavissa olevat laskutuskuukaudet, joita on asiakkaan toiveiden ja 9 € minimimaksun puitteissa 3 – 36. XXL myös kokoaa asiakkaan eri tilausten osamaksut kätevästi yhdelle ja samalle kuukausimaksulle. Stadium puolestaan on ainoa, joka toimittaa tilauksia myös postiennakolla, jolloin paketti saapuu Matkahuollon toimipisteeseen.

Toimitustenkin osalla vertaillut verkkokaupat omaavat joitakin eroja. Ilmaisen toimituksen saa kaikille tilauksille vain Sportamoresta, siinä missä XXL Sports & Outdoorista (kunhan paketin paino on alle 35 kiloa) ja Stadiumista yli 50 € tilausten kohdalla. Myymälöiden noutopisteistä itse haetuista paketeista ei luonnollisesti veloiteta toimitusmaksuja. Alle 50 euron tilausten toimitusmaksu on muussa tapauksessa XXL:llä välillä 4,90 – 149,90 € ja Stadiumilla 6,90 – 79 €. Painavien, vain kotiovelle toimitettavien pakettien osalla siis XXL osoittautuu kalleimmaksi toimitusten saralla. Siinä, missä XXL toimittaa myös postiin tai työpaikalle, Stadium käyttää Matkahuollon MyPack-palvelua.

Palautukset ja asiakaspalvelu

Palautusajoissa on erityisen suurta eroa kolmen suuren urheilukaupan kesken. Voiton vie ylivoimaisesti XXL Sports & Outdoor, joka tarjoaa tänään peräti 100 päivän ilmaista vaihto- ja palautusoikeutta, eräitä tuotteita lukuun ottamatta. Tuotteiden palautuksen voi myös tehdä mihin tahansa XXL-tavarataloon. Edes palautuslomakkeen ei ole pakko olla tulostettu versio, vaan voit laatia sellaisen puhtaalle paperille aivan itsekin. Noutamatta jätetyistä paketeista XXL kuitenkin varoittaa veloittavansa käsittelykuluina 19,90 €. Sportamorellakin palauttaminen on ilmaista, mutta aikaa siihen saat huomattavasti vähemmän eli 30 vuorokautta. Sekin tosin on lakisääteistä 14 huomattavasti parempi. Palautuslomake löytyy vastaanottamastasi paketista. Stadium antaa asiakkailleen palautusaikaa vain lain vaatimat 14 vuorokautta, joko suoraan myymälään tai verkkokauppaan. Palautuslomake löytyy samoin Stadiumilta saamastasi paketista.

Asiakaspalvelua XXL antaa niin chatin, sähköpostin kuin puhelimen välityksellä, puhelimeen vastataan tosin vain arkena kello 13 – 16. Lisäksi se palvelee Facebookin ja Twitterin sivujensa kautta. Sportamore puolestaan palvelee puhelimitse arkena kello 10 – 13.30 ja 14.30 – 18, sekä sähköpostitse. Stadiumilla asiakkaan kysymyksiin ja pulmiin annetaan apua vain sähköpostitse, vastaus kuitenkin luvataan 24 tunnin sisällä.

Muuta huomioitavaa

XXL Sports & Outdoorin lisäetuihin kuuluvat esimerkiksi sen tarjoama kasauspalvelu yli 300 € arvoisille polkupyörille, Hintalupaus netin parhaasta hinnasta, sekä kattava Vinkit ja neuvot -osasto, joka valottaa sopivien tuotteiden valinnassa ja hoidossa. Myös kaksi vuotta voimassa oleva Lahjakortti on ostettavissa, mutta se ei toistaiseksi käy maksuvälineeksi verkkokaupassa.

Stadiumin myymälöistä voi myös ostaa Lahjakortin, joka on voimassa kolme vuotta lataushetkestä. Lataamisen voi tehdä vain kerran, mutta maksaa voi niin monta kertaa kuin haluaa. Lahjakortti kelpaa myös verkkokaupassa raaputuskoodin muodossa.

100 päivän palautusoikeus Zalandolle

5. tammikuun pm 2016

Kolmenkymmenen päivän vaihto- ja palautusoikeudet ovat melko tyypillisiä useille verkkokaupoille. Jouluna monella verkkokaupalla on hieman pidemmät palautusajat, jotta pukin mahdollisesti tuomat vääränkokoiset ja -tyyliset vaatteet on helppo palauttaa. Zalando päätti räväyttää jouluna ja otti käyttöön 100 päivän palautusoikeuden jouluostoksille. Ilmeisesti palaute tästä on ollut positiivista, joten Zalando on nyt päättänyt ottaa tuon vakiokäytännökseen ja tarjoaa siis hulppean 100 päivän palautusajan ostoksille. Alennuskoodi.fi sivustolla on listattu tällä hetkellä Zalandolla käynnissä olevia alennuskoodeja ja alennuskampanjoita.

 

Verkkokauppojen joulun toimitusaikoja – päivitetty

1. joulukuun pm 2015

Black Friday oli ja meni ja kohta alkaa olemaan aika tilata lahjoja verkosta läheisille… ellei sitten satu pitämään ryysiksestä tavarataloissa joulun alla.

Alennuskoodi.fi on perinteisesti kasannut listaa suosituimpien verkkokauppojen viimeisistä tilauspäivistä millä paketin saa jouluksi vielä perille.

Ohessa alustavaa kauppakohtaista listaa, joka päivittyy vielä lähempänä joulua kun muista kaupoista saadaan viimeisiä tilauspäiviä. Kannattaa vierailla myös kauppojen alennuskoodisivuilla ja tarkistaa onko tarjolla jotain sopivaa alennuskoodia tai erikoistarjousta, joulun alla niitä on yleensä mukavasti saatavilla.

Viimeiset tilauspäivät: