Amazonin osuus Yhdysvaltain verkkokaupasta kolmannes

Amazonin osuus koko Yhdysvaltojen verkkokaupasta on noussut RBC Capitalin 34%:iin vuoden takaisesta 27%:sta. Luku on huomattava kun ottaa huomioon, että verkossa myydään nykyään paljon muutakin kuin Amazonin alkuperäisiä tuotteita, kuten kirjoja. Näin suuri osuus ei olisi mahdollinen ilman laajan tuotekirjon hallintaa. Yksi esimerkki Amazonin aluelaajennuksista on autojen varaosat – Amazon tarjoaa täyden varaosaluottelon pääosaan maassa myytävistä autoista.

Kategorialaajennuksia verkkokaupat ovat tehneet Euroopassakin (mm. CDON, Bookplus ja Linus&Lotta ovat kaikki osa samaa konsernia). En ole nähnyt Euroopasta vastaavia lukuja verkkokaupan keskittymisestä, mutta epäilisin vahvasti, että kenelläkään on yhtä suurta markkinaosuutta yli kaikkien kategorioiden yhdelläkään markkinalla.

Avainsanat: , , , ,

Vastaa