Lennot mahdollisimman halvalla verkosta

Lentoyhtiöiden hinnoittelu on erittäin dynaamista ja samalla lennolla vierekkäisten paikkojen hintaero voi olla hyvin yli kymmenkertainen. Ohessa Rick Seaneyn tekemään analyysiin perustuvia ohjeita siitä miten löytää mahhdollisimman halvat lennot. Löydökset ovat kansainvälisiltä markkinoilta, mutta soveltuvat varmasti myös Suomeenkin.

Keskiviikko halvin lentopäivä.  Tämä pätee ainakin kotimaisiin lentoihin; seuraaviksi halvimpia päiviä ovat tiistai ja lauantai.

Osta liput keskellä viikkoa, tiistaina tai keskiviikkona, koska viikonlopun lähestyessä alennushinnat poistetaan.

Osta ensin lippu yhdelle matkustajalle, ja vasta sitten muille kanssamatkustajille.  Jotkut seurueesta saattavat siten löytää halvemman hintaluokan lipun, joita ei kaikille olisi tarjolla.  Lentoyhtiöthän  myyvät sen hintaluokan liput, joita on tarpeeksi kaikille samaan lippuun samalla ostokerralla liitetyille.

Älä osta liian aikaisin tai liian myöhään.  Lentoyhtiöt useimmiten tarjoavat halvempia lippuja vasta 3-4 kuukautta ennen kotimaisia, ja 4-5 kk. ennen ulkomaisia lentoja.  Toisaalta, lippujen hinnat nousevat jyrkästi noin 14 päivää ennen lentoa, joten muista ostaa ennen sitä.

Vertaa lennot+hotelli-pakettihintoja, toisinaan edullisempaa, ja jos et halua hotellia, jätä se vain käyttämättä. Paketteja saat mm. Supersaverilta, tai eBookersilta ja kummallakin on usein erikoisalennuksia tai alennuskoodeja.

Käytä mahdollisia muita alennuksia, kuten alennuskoodeja ja-kuponkeja.

Tarkista ”halpalento”-yhtiöiden hinnat, (kuten Air Berlin) koska osa niistä tarjoaa lippujaan vain omien web-sivujensa kautta, tai edullisemmin.  Muista myös, että näillä lentoyhtiöillä on matkatavaroilla usein matalammat painorajat.

Ole joustava, jos mahdollista.  Jos voit joustaa ajankohdan ja/tai lentokohteen osalta, voit välttää sesonkikausien korkeammat hinnat.  Mitä suurempaa kysyntä, sitä korkeammat hinnatkin!  Sesonkiaikoinakin kannattaa verrata eri viikonpäivien hintoja.

Vertaa hintoja, jos lähtisit läheiseltä lentokentältä.  Suuremmilla lentokentillä kilpailu saattaa pitää hintoja alempana, mutta toisaalta pienet lentokentät saattavat veloittaa lentoyhtiöiltä huomattavasti vähemmän.  Muista myös lentokenttäkuljetusten hintojen vertailu.

Säästä Äkkilähdöillä.  Etenkin sesonkiajan ulkopuolella yhtiöt haluavat täyttää paikkoja lähes hinnalla millä hyvänsä.

Avainsanat: , , , , ,

Yksi vastaus käyttäjälle “Lennot mahdollisimman halvalla verkosta”

  1. Liisa sanoo:

    Mikähän on nykyään paras sivu etsiä äkkilähtöjä? Itse en ainakaan oikein tykkää Rantapallosta tai Kuumat.comista, ovat jotenkin niin epäselviä… Entä mistä noita alennuskoodeja voisi löytää?

Vastaa