Lentoliput halvalla verkosta

Tällä kertaa Alennuskoodi.fi käsittelee artikkelissaan edullisten lentojen etsintää verkosta. Osa artikkelissa ”Hotellit edullisesti netistä” mainituista online-matkatoimistoista ja -palveluista välittää myös lentoja. Nyt esittelemme tarkemmin ne sivustot, joita suomalaiset suosivat loma- ja työlentojensa osalta.

Eräät halpalentoyhtiöt, kuten Norwegian, perivät erillisen maksun ruumaan menevistä matkatavaroista, joten muista tarkistaa hinnastot jo ennen varausta. Saatat myös joutua maksamaan erikseen istuinpaikanvarauksesta ennakkoon. Toisinaan edellä mainitut halpalentoyhtiöt myyvät aivan saman reitin lippuja edullisemmin omilla sivustoillaan, joten kannattaa käväistä sielläkin.

Tarkista, löytyisikö haluamasi lennon tarjoajalle alennuskoodia. Varauksen teon jälkeen saat sähköisen matkalipun eli e-ticketin, tai ainakin varausvahvistuksen, antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai mobiililaitteeseen, jonka voit tulostaa itsellesi. Huomaa, että lähes kaikilla alla mainituilla sivustoilla voit tehdä myös hotelli- ja autovaraukset.

Mikäli haluat löytää mahdollisimman halvan hinnan, muistathan seuraavat seikat:

  • Suorat lennot ovat yleensä halvempia
  • Lennot ovat halvempia keskellä viikkoa kuin viikonloppuisin
  • Vältä kohteesi huippusesonkia
  • Varaa lentosi mahdollisimman aikaisin, sillä hinnat nousevat jyrkästi jopa kuukausi ennen lähtöpäivää
  • Ole joustava lentokenttäsi suhteen, lähikentille ehkä lennetään edullisemmin
  • Jos yhdessä matkustavia on monta, tarkista löytyisikö edes osalle porukasta edullisempi lippu
  • Tarkista, mitä lippusi hintaan sisältyy; kirjattavista matkatavaroista ja istumapaikan valinnasta etukäteen saatat hyvinkin joutua maksamaan erikseen!
  • Jos tarvitset myös majoituksen, tarkista tuleeko halvemmaksi varata lennot & hotelli samalla kertaa kuin varaamalla ne erikseen
  • Jos haluat auton käyttöösi kohteessa, tarkista saisitko lennot & auton edullisemmin kuin varaamalla ne erikseen

HINTAVERTAILUPORTAALIT:

Artikkelissamme ”Hotellit edullisesti netistä” esitellyt hintavertailuportaalit (www.supersaver.fi ja www.poptravel.fi) palvelevat myös lentojen etsinnässä.

Halvat Lennot (www.halvatlennot.fi): Suomalainen portaali, joka kokoaa haluamasi lentoreitin tarjoukset yli 100 sivustolta.  Sivustoihin kuuluvat online-matkatoimistot (kuten Eticket, SuperSaver, Travellink ja Seat24.fi), halpalentoyhtiöt (kuten Air Berlin, Norwegian, Flybe), sekä perinteiset lentoyhtiöt (SAS, Finnair, KLM, British Airways, Iberia jne.). Halvat Lennot tarjoaa mahdollisuuden löytää edullisimmat lennot muutamassa sekunnissa. Valitset sitten itsellesi mieluisimman ja siirryt jatkamaan varauksen tekoa suoraan hinnantarjoajan omille sivuille, jolloin sinua sitovat myös kyseisen sivuston ohjeet.

VARAUSJÄRJESTELMÄT & ONLINE-MATKATOIMISTOT:

Travellink (www.travellink.fi): Ruotsalaisesta Travellinkistä on sen perustamisvuodesta 2000 kasvanut Pohjoismaiden johtavia nettimatkatoimistoja. Varaat sen sivustolta helpolla ja vaivattomasti niin vapaa-ajan- kuin työmatkatkin ympäri maailman. Jollet ole vielä aivan varma minne haluat matkustaa, voit vertailla 6:tta eri kohdetta, ja saada niistä hintayhteenvedon. Joistakin suosituista matkakohteista löytyy myös kuvaus nähtävyyksineen (englanniksi). Huomaa, että suurinta osaa Travellinkin kautta ostetuista lipuista ei voi perua, eikä niistä saa maksua takaisin. Mikäli lentoyhtiö sallii muutoksia ja/tai peruutuksen, veloittaa Travellink sinua lentoyhtiön kulujen lisäksi seuraavasti: peruutus 40 -60 euroa/henkilö, muutos 40 – 60 €/henkilö, nimenmuutos/-korjaus 80 €/henkilö. Asiakaspalvelua saat arkisin välillä 9 – 15. Alennuskoodi.fi sivustolla on joskus alennuskoodeja Travellinkille.

Seat24 (www.seat24.fi): Ruotsissa vuonna 2000 perustetun ja Suomessa Oy SRG Finland Ab:n suojissa toimiva Seat24 on nettimatkatoimisto, joka soveltuu parhaiten niille, jotka jo tietävät minne aikovat matkustaa. Oletko lähdössä työmatkalle Ouluun tai kaupunkilomalle New Yorkiin, vai kenties tutustumaan eksoottiseen Singaporeen? Seat24 etsii sinulle tarjoukset 650 lentoyhtiöltä ja noin 1 650 kohteeseen. Muistathan tarkistaa, saisitko Seat24:ltä alennuskoodilla hinnanalennusta. Lentolippuihin tehtävät muutokset ja peruutukset, mikäli kyseinen lentoyhtiö sallii ne, maksavat 65 € palvelumaksun/matkustaja lentoyhtiön vaatimien kulujen lisäksi. Nimenmuutoksesta/ -korjauksesta joudut maksamaan 100 €. Maksuvälineeksi kelpaavat luottokortit, verkkopankin kautta maksaminen, ja Klarnan lasku tai osamaksu. Asiakaspalvelua on saatavilla puhelimitse arkisin klo 10 -12 ja 13 – 15.

Orbitz (www.orbitz.com): Maailman johtaviin nettimatkatoimistoihin kuuluva Orbitz Worldwide tarjoaa lentolippuja oman sivustonsa kautta, mutta myös sivustot: www.cheaptickets.com, www.ebookers.com, www.ratestogo.com jne. toimivat sen alaisuudessa. Orbitz hakee sinulle lentojen hinnat kaikkien tunnetuimpien lentoyhtiöiden siivillä reitille kuin reitille, hinnat saattavat olla toisinaan jopa halpalentoyhtiöiden omien sivustojen hintojen tasolla. Lentoyhtiöiden taksojen lisäksi itse Orbitz veloittaa lippuihin tulevista muutoksista ja nimenkorjauksesta 30 USD/lippu; peruutuksen tekoon netissä löytyvät myös kuvalliset ohjeet. Voit myös tilata uutiskirjeen sähköpostiisi, jolla saat alennuskoodit, kampanjahinnat jne. Kun olet tehnyt varauksesi, Orbitz automaattisesti pitää silmällä löytääkö toinen asiakas sen sivustolta saman lipun halvemmalla. Ja jos löytää, olet oikeutettu saamaan ”Orbucks”-pisteitä 110 % hinnanerosta.

Expedia (www.expedia.com): Yhtiön yleisesittely löytyy artikkelista ”Hotellit edullisesti netistä”, mutta sen suomenkielinen sivusto ei välitä lentoja. Expedia.comista löytyvät hintatarjoukset kaikkien tunnetuimpien lentoyhtiöiden reiteille, mutta sen hintataso on useissa tapauksissa hieman Orbitzia korkeampi. Lentojen osalta mainittakoon, ettei sivustolta löytynyt tietoa siitä, veloittaako Expedia lentoyhtiöiden lisäksi maksua mahdollisista muutoksista ja peruutuksista.

Ebookers (www.ebookers.fi): Myös Yhdysvaltalaisen Ebookersin yleisesittely löytyy edellä mainitusta hotelliartikkelista. Hakutuloksesta näet myös, onko kyseiselle lennolle vain muutama paikka jäljellä ja/tai sisältääkö hinta vain käsimatkatavaran. Lentojen peruutuksista yhtiö perii lentoyhtiön hinnan lisäksi 60 €/lippu. Asiakaspalvelua saa puhelimitse mutta Ebookersilla palvelee myös chatti-palvelu suomen kielellä arkisin 9 – 17. Sivustolla voit lukea myös hyödyllisiä Travel Guide -matkaoppaita. Ennen varauksen tekoa, tarkista löytyisikö Ebookers-alennuskoodia.

HALPALENTOYHTIÖT/ MUUT EDULLISET:

SAS Suomi (www.flysas.com/fi): Blue1-sivusto sulautui SAS:n omiin sivustoihin jonkin aikaa sitten mutta osaa SAS:n lennoista operoi silti edelleen Blue1. Sivustolta voit varata suorat lennot 24 kohteeseen/kohteesta, joista 12 on kotimaisia ja 12 ulkomaisia. Lisäksi lennot 9 kaukokohteeseen Skandinavian kautta, muihin yli 100 SAS-kohteeseen, ja Star Alliance-yhteistyökumppanien jatkolentojen avulla saavutat koko maailman. Alle 26-vuotiaille sas.fi tarjoaa alennetut nuorisohinnat. Tarjoukset näkyvät jo etusivulla (sekä Tarjoukset ja Uutiset-sivulla) ja myös alennuskoodeja saattaa olla joskus tarjolla. Lippuihin tulevista muutoksista yhtiö veloittaa 70 €/henkilö, peruutukset voit tehdä ilmaiseksi 24 tunnin sisällä varauksen tekemisestä, sen jälkeen esim. Economy-luokan lipuista et saa rahoja takaisin. Lipun hintaan kuuluu lisäksi aina 23 kg:n kirjattu matkatavara, ja voit valita istumapaikkasi etukäteen netissä.

Flybe Nordic (fi.flybe.com): Flybe Nordic (Flybe Finland Oy) on Finnairin ja englantilaisen Flybe Plc:n omistama halpalentoyhtiö, joka operoi vuodesta 2011 myös entisen Finncomm Airlinesin reittejä. Lentoja on saatavilla enimmäkseen kotimaan kohteisiin mutta myös 7 muuhun Euroopan maahan, lähinnä Finnairin lentonumeroilla. Valitettavasti sivustoa huolletaan tällä hetkellä, joten emme voineet koota tarkempia tietoja Flyben hinnoista ja ehdoista.

Norwegian (www.norwegian.com/fi/): Vuonna 1993 perustettu Norwegian Air Shuttle ASA on Euroopan suurimpia halpalentoyhtiöitä, ja se on viime vuosina ulottanut toimintansa myös Suomeen. Lentokohteita Helsingistä on noin 100, niin kaupunki- kuin rantalomalle, niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. LowFare-lipuista saat rahasi takaisin, mikäli teet peruutuksesi 4 tunnin kuluessa varauksesta. Mainitun lippuluokan hintoihin eivät sisälly kirjattavat matkatavarat vaan ne on maksettava erikseen, samoin kuin istumapaikan valinta etukäteen. Muutokset lippuihin maksavat 32 €/henkilö/suunta. Lipun saat joko sähköpostitse e-ticketinä, tai tekstiviestilippuna mobiililaitteeseesi. Norwegian-laivasto kuuluu Euroopan uusimpiin ja ympäristöystävällisimpiin, ja lennoilla se tarjoaa langattoman WiFi:n käyttöösi.

Air Berlin (www.airberlin.com/fi-FI/): Air Berlin on perustettu vuonna 1979, ja se on tänään Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö. Suomessa yhtiö lentää Helsingistä ympäri maailman joko suorilla lennoilla tai yhteistyössä muiden yhtiöiden kanssa. Huomaathan, että edullisimpiin JustFly- ja FlyDeal-hintaisiin lippuihin ei voi tehdä lainkaan muutoksia, niitä ei voi peruuttaa, etkä voi valita istumapaikkaasi etukäteen edes maksusta. Kirjatusta matkatavarasta joudut edellisten lippuluokkien kohdalla myös maksamaan erikseen (ensimmäinen laukku 15 €, jos maksat verkossa, tai 30 € kentällä). Air Berlin -lentotarjoukset löytyvät omalta sivultaan tai alennuskoodi.fi-sivuilta.

Avainsanat: ,

Vastaa